Szinte egész életemben sportoltam, de nem találkoztam még ilyen egyszerű, de nagyszerű módot arra, hogy fitt, erős, robbanékony és kiegyensúlyozott legyek. Természetesen ma már elfogult is vagyok ez irányba, de nézzük praktikusan:

  • Tested túlzások nélkül csúcsformába kerül. Fizikumod erősödik, állóképességed fokozódik, szellemi koncentrációd is a helyére kerül. Olyan helyes mozgásformákat tanulunk, ami a magán életedre is jó hatással lesznek.
  • Divatból csinálni nem érdemes. Nem a külsőség számít. Itt valóban több leszel. Mégpedig annyival leszel több, amennyi energiát belefektetsz. Precizitás a kapkodás helyett, megfelelő légzés az elsődleges. Megéri a fáradságot!
  • Az edzések csoportban zajlanak, visz a csoport lendülete is, jó a társaság és mércét is ad a fejlődésnek.
  • Vannak az életmódból fakadó „divatbetegségek”, mint a derékfájás, a térdfájás és a keringési problémák. Ezekre kivétel nélkül mindre orvosság. És bónuszként jó hatással van a mozgáskoordinációra is.
  • Mivel fokozza az erőnlétet, az állóképességet, a kitartást, a robbanékonyságot, számos sportág használja kiegészítésként a kettlebell edzéseket. Remek segítő a küzdősportoknál – emeljük ki külön a bokszot, a birkózást – , a labdajátékokban, a kajak-kenuban, a testépítésben és sorolhatnám még. Neked sem kellene lemaradni!
  • És ne hagyjuk ki ezt sem: rendkívül gyors fogyást eredményez, mert zsírégetésben verhetetlen (ha a konyhában is odafigyelsz), közben pedig harmonikus, tónusos, funkcionális izomzatot is épít!
  • Ez nem egy új divatirányzat, hanem egy 300 év alatt tökéletesített mozgáskultúra, ami folyamatosan fejlődik.

StrongFirst

MIRŐL SZÓL A STRONGFIRST?

Erő – a StrongFirst Kettlebell bizonyítottan segít ezen
Technika – rengeteg nemzetközi szinten is jegyzett top atléta használ kettlebellt, a mi módszerünk szerint
Közösség
 – csatlakozz egy támogató közösségbe, mi ide mind tanulni járunk

Forrás : strongfirst.hu

Ground Force Method

CÉLJA A test egy egységként történő használata a Ground Force Method legfontosabb célja. Számos sportolóval találkoztunk már, aki lenyűgöző izomszerkezettel rendelkezett, de hiányzott belőle a jól felépített test funkcionalitása. Jól kinézni és helyesen mozogni – a kettő nem feltétlenül ugyanaz! De teljes mértékben érthető elvárás minden egyes kliens részéről, hogy jó alakot szeretne. Jó kinézet, funkcionális izomtömeg, alacsony testzsír, valamint szép és fájdalommentes mozgás – ezek a céljaink, melyek egyértelműen fontosak minden kliens számára, így számodra is.
EREDETE A Ground Force Method-ot a szükség szülte, amikor sérült atlétákkal vagy átlagos tanítványokkal kellett dolgozni, akiknek már nem jelentett örömet a mozgás, mert ebben a fájdalom és a kényelmetlenség-érzet megakadályozta őket. Amikor a fájdalom jelen van, akkor a célok semmivé foszlanak, és elsősorban a mozgás élvezete és játékossága megy veszendőbe, válik elérhetetlenné.

Ha funkciónális edzésről, mozgásvilágról van szó akkor Mike Boyle és az Iskolása az etalon. Ez a CFSC !

A BODYROPE® edzőheveder egy hordozható funkcionális tréning eszköz, amellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és a törzsizmok stabilitását tudod fejleszteni. A BODYROPE® edzőheveder garancia a teljes tested átalakítására. Legyél kezdő vagy élsportoló, a gyakorlatokat a BODYROPE edzőhevederre a saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni. Egyedülálló tervezésének köszönhetően tökéletesen használható minden korosztály számára.