Minden jog fentartva © kettlebellsziget.hu | Email

“A több nem jobb, csak több”


Pavel Tsatsouline

Kettlebell - Lányok edzhetnek?

 Mivel női füllel ez jól hangzik, az izomépítést marketing szempontokból a hölgyeknek sokszor “alakformálás néven” fogalmazza meg a fitneszipar. De nézzük, mi is az alak formálása.


Mitől lesz jó az alakod?

Kéttényezős a kérdés: 1. tónusos izmok, 2. lehető legkevesebb zsírtakaró. Ha teljes testeden arányosan megerősíted izmaidat és csökkented a rajtuk lévő zsírréteg vastagságát, szép lesz az alakod. Egyszerű ez! :O)


Ha eddig szinte az összes mozgásformát kipróbáltad már, hogy megtaláld az egészséged megőrzéséhez és ideális testsúlyod eléréséhez optimális sportot, ne keress tovább!


Ha karcsúbb testet akarsz, formásabb és feszesebb popsit, derekat, szép szálkásan izmos lábakat és karokat, de nem szeretnél férfias izomzatot, akkor itt a helyed! A kettlebell edzések által gyorsan meg tudsz szabadulni a feleslegedtől, izmaid megerősödnek és az egész tested formásabb, atletikusabb, fittebb lesz.


Ha a sportág 300 éves múltját nézzük, eleinte valóban a férfiak uralták a terepet. Az utóbbi évtizedekben viszont, mint ahogyan más területeken is teret nyer a női erő, úgy itt is megjelent a „gyengébbik” nem. Talán a sport egyszerű, de nagyszerű mivolta miatt.


És engedtessék meg még egy gondolat erről a bizonyos „gyengébbik” nemről. A kettlebell-es Hölgyek az edzéseken sorra bebizonyítják, hogy erősek és kitartóak, sok férfi megirigyelhetni elhivatottságukat és mentális erejüket. Számomra, ha dinamikáról, kitartásról, precizitásról és akaratról van szó, akkor a nők az etalon. Férfiak nyers erőben tudnak többet nyújtani csak, de ebben sem mindig és minden esetben;-)


Tehát sok szeretettel várunk minden hölgyet, csajt, lányt a kettlebellszigeten :)

<< Kezdőlap