Minden jog fentartva © kettlebellsziget.hu | Email

“A több nem jobb, csak több”


Pavel Tsatsouline

Kettlebell - Miért jó neked?

Saját szavaimmal

Szinte egész életemben sportoltam de nem találkoztam még ilyen egyszerű de nagyszerű módot arra, hogy fitt, erős, robbanékony és kiegyensúlyozott legyek. Természetesen ma már elfogult is vagyok  ez irányba:, de nézzük praktikusan:


* Tested túlzások nélkül csúcsformába kerül. Fizikumod erősödik, állóképességed fokozódik, szellemi koncentrációd is a helyére kerül.

* Divatból csinálni nem érdemes. Nem a külsőség számít. Itt valóban több leszel. Mégpedig annyival leszel több, amennyi energiát belefektetsz. Megéri a fáradságot!

* Az edzések csoportban zajlanak, visz a csoport lendülete is, jó a társaság és mércét is ad a fejlődésnek.

* Vannak az életmódból fakadó „divatbetegségek”, mint a derékfájás, a térdfájás és a keringési problémák. Ezekre kivétel nélkül mindre orvosság. És bónuszként jó hatással van a mozgáskoordinációra is.

* Mivel fokozza az erőnlétet, az állóképességet, a kitartást, a robbanékonyságot, számos sportág használja kiegészítésként a kettlebell edzéseket. Remek segítő a küzdősportoknál – emeljük ki külön a krav magát, a bokszot, a birkózást – , a labdajátékokban, a kajak kenuban, a testépítésben és sorolhatnám még. Neked sem kellene lemaradni!

* És ne hagyjuk ki ezt sem: rendkívül gyors fogyást eredményez, mert zsírégetésben verhetetlen, közben pedig harmonikus izomzatot is épít!

* Ez nem egy új divat irányzat, hanem egy 300 év alatt tökéletesített mozgáskultúra, ami folyamatosan fejlődik.


Miért SFG?

A StrongFirst Girja egy professzionálisan kidolgozott edzésmódszer, melynek atyja és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline. Pavel az orosz speciális erők erőnléti edzője volt, aki a katonák felkészítése során alkalmazta a Kettlebellt. Forrás: kettlebell.huPavel 1998 óta az Amerikai Egyesült Államokban él és kidolgozta a Kettlebell edzés alapuló RKC, majd 2012-ben az SFG oktatási és instruktori programot. Jelenleg Magyarországon a legtöbb Kettlebell isntruktor az SFG rendszer szerint végzi tevékenységét.
Javítja a koordinációt, megtanít a megfelelő izmokra koncentrálni, együtt mozgatni az izomcsoportokat, a testet egységként kezelni. A gyakorlataival csökkenti a passzív izmok ellenállását. Drasztikusan fejleszti az állóképességet, egyensúlyérzéket. Növeli az erőt, amit rendkívül dinamikusan tudsz kifejteni. A másodperc tört része alatt képes leszel megfeszíteni az izmaidat, majd elernyeszteni. Ez kiemelkedő robbanékonyságot eredményez.

Tehát a SFG rendszer megtanít a "kioldás" képességére, amivel energiát spórolsz és legfőképpen elkerülöd a sérülést... Megerősíti az ízületeid, amikre minden küzdősportosnak szüksége van, hiszen az ütések, rúgások ezeket a gyenge pontokat kezdik ki először. Amennyiben megtörténik mégis a sérülés, akkor a kettlebell segít a rehabilitációban és a regenerálódásban is.

Forrás: kettlebelledzes.hu<< Kezdőlap